|
Przesunięty przez: jimv8 Pon 14 Maj, 2012 19:24 |
[A4 B5 1.6LPG] Strzał gazu i problemy. |
| Autor |
Wiadomość |
Jaroo

Model: B3
Silnik: 2.3 NG
Zasilanie: Benzyna + LPG
Nadwozie: Coupe

|
Wysłany: Nie 13 Lis, 2011 11:56 [A4 B5 1.6LPG] Strzał gazu i problemy.
|
|
|
Witam wiecie może gdzie można nabyć przepływomierz a najlepiej talerzyk (jeśli to możliwe) bo po strzale gazu mam problem z obrotami? Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
 |
orxech

Model: A4 B5
Silnik: 1.6 Ben
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Mar, 2012 17:47
|
|
|
| orxech napisał/a: | | Je stem tu nowy Yee ! | wiec wypadało by się przedstawic w odpowiednim dziale
co do świec i kabli to pali na wszystkie gary? jesli tak to nie ma co sprawdzac swiec i kabli.
| orxech napisał/a: | I pytam się
Audi A4 B5 Rocznik 1997 Benzyna 1.6 + LPG
1. Jakie mogą być dalsze skutki nie naprawienia tej usterki ? | rozumiem,że tez miałes strzał... także uszkodzona przepływka? |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1

Piwa: 12/11 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Sro 21 Mar, 2012 17:57
|
|
|
| orxech napisał/a: | kolego, W sklepie z częściami do audi znajdziesz przepływościomierz powietrza Ale podpinam się pod temat by nie spamować. I pytam się
Audi A4 B5 Rocznik 1997 Benzyna 1.6 + LPG
1. Jakie mogą być dalsze skutki nie naprawienia tej usterki ?
2. Wiem że trzeba sprawdzić czy nie ma zwarcia na świecach i kablach. Moje pytanie brzmi jak to zrobić?
3. Po wymianie czeka mnie wizyta u fachowca od LPG by wyregulować gaz , a jakaś regulacja silnika również potrzebna ?
|
orxech, o ile dobrze zrozumiałem to masz problem z obrotami. Przyczyną mogą być przewody wysokiego napięcia. Co do sprawdzenia ich to możesz to zrobić w nocy przy wilgotnej pogodzie. Jak będziesz miał dyskotekę pod maską tzn. że przewody masz do wymiany. . Może być tak że nic nie zauważysz chociaż to nie musi oznaczać że przewody masz dobre. Przewody po kilku/ lub kilku latach utracą swoje właściwości i nie dostarczają odpowiedniej ilości prądu do świec. Czasami już po dotyku czuć że są już stare i należałoby je wymienić.
Jak znacie inne sposoby to podpowiedzcie koledze |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Mar, 2012 18:01
|
|
|
uważam,że dokad pali na wszystki cylindry, to nie ma co szukac dziury w całym, pod warunkiem,że na bieżąco wymienia sie w/w elementy (kabe i świece) |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.207, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |