|
|
Silnik 2.3 po odkreceniu korka wlewu oleju gaśnie |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 22 Maj, 2010 08:28 Re: Silnik 2.3 po odkreceniu korka wlewu oleju gaśnie
|
|
|
| PONURY napisał/a: | Cześć ekipa.
Kolega ma problem ze swoim silnikiem Audi 90 2.3 oznaczenie silnika NG.
Napisał ze po okreceniu korka wlewu oleju mu gaśnie a po wyciagnieciu bagneta autko z obrotów spada i nie równo chodzi.
U mnie w AAR jest to samo, sprawdzone.
Czy ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi ??
Kiedyś kolega mi tłumaczył ze to jakieś podcisnienie jest i to tak ma dzialać a z silnikiem wszystko jest ok.
Kolega juz chce remont robić a chyba szkoda wydawać kupe kasy na cos co pracuje normalnie ???
Pozdrawiam Ponury | wszystko jest ok. To jest K-Jetronik, który sterowany jest podciśnieniem. Czyli tak jak wytłumaczył Ci kolega. wszystko jest ok |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 22 Maj, 2010 23:25
|
|
|
| PONURY napisał/a: | | I ty tylko w silnikach 2.3 czy we wszystkich z K-Jetronik ?? |
We wszystkich KE-Jetronikach. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 00:21
|
|
|
| PONURY napisał/a: | Koles pisze ze ma w Audi 80 quattro competition K-Jetronik i jemu nie gaśnie. Nie chce wyjsc na debila na swoim forum audi wiec jak mozecie to napiszcze jak to dziala i dlaczego tak jest | mówiąc ogólnie cały układ sterowany jest podciśnieniem,z chwila np otwarcia korka od wlewu oleju , następuje "utrata" tego oto ciśnienia i dlatego gaśnie. Silnik może pracowac także z uszkodzonym K-jetronikiem (miałem takie coś) działa wtedy w trybie awaryjnym. Moja awaria była bardzo prosta (przepalony bezpiecznik) ale zaden fachowiec w cze-wie nie znalazł usterki, i kiedy pogrzebali w przepływce , auto jeździło, aczkolwiek paliło co najmniej 15 l Dopiero Adi znalazł przyczynę
a tu taka dokładna definicja
K-Jetronic to układ wtryskowy sterowany mechanicznie, zapewniający stałe dostarczanie paliwa. K-Jetronic jest skonstruowany w taki sposób, by spełniał następujące funkcje:
- mierzył ilość zasysanego przez silnik powietrza;
- dostarczał paliwo; elektryczna pompa paliwa przekazuje paliwo do rozdzielacza, który przesyła odpowiednią jego ilość do wtryskiwaczy;
- przygotował mieszankę; ilość zassanego przez silnik powietrza w zależności od położenia przepustnicy stanowi główny element procesu dostarczania paliwa; ilość powietrza jest mierzona przez przepływomierz, który oddziałuje na rozdzielacz; przepływomierz powietrza i rozdzielacz pełnią funkcję regulatora mieszanki. |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 11:49
|
|
|
| PONURY napisał/a: | | Koles pisze ze ma w Audi 80 quattro competition K-Jetronik i jemu nie gaśnie. |
Krótko mówiąc (czy pisząc) podciśnienie które napędza szalkę przepływomierza spada przez zassanie dodatkowego tzw lewego powietrza przez skrzynię korbową. Kiedyś miałem Golfa 2 z K-Jetronikiem i ta sytuacja w nim nie występowała ponieważ miał trochę inaczej połączony układ podciśnieniowy. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 12:11
|
|
|
Adi202, nawiązując do tematu , gdzie u mnie jest ten bezpiecznik , o którym Pasiak, pisał ..... tak z ciekawości . I żeby już nie zakładać nowego tematu podepnę sie , jak , gdzie , można w NG ustawić obroty , u mnie po rozgrzaniu są w granicach 1200 , na gazie zmniejszyłem na parowniku ( co skutkowało "przymuleniem" ) , ale to nie to , bo przełączeniu na benzynę nadal są wysokie |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 12:13
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | , gdzie u mnie jest ten bezpiecznik , o którym Pasiak, pisał ..... tak z ciekawości | w skrzynce bezpieczników jest ustawiony prostopadle do pozostałych , powinien być zasłonięty czerwoną osłonką z napisem motorpompe |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 12:16
|
|
|
Dokładnie tam, ale na tej czerwonej przykrywce jest napis motor. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 12:19
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Dokładnie tam, ale na tej czerwonej przykrywce jest napis motor. | mozliwe,że mi się pomyliło |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 12:22
|
|
|
| Pasiak napisał/a: | | w skrzynce bezpieczników jest ustawiony prostopadle do pozostałych , powinien być zasłonięty czerwoną osłonką z napisem motorpompe | To jest ten duży 30 A ? |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 12:24
|
|
|
| roger110 napisał/a: | | Pasiak napisał/a: | | w skrzynce bezpieczników jest ustawiony prostopadle do pozostałych , powinien być zasłonięty czerwoną osłonką z napisem motorpompe | To jest ten duży 30 A ? |
Broń Boże. 15 i 5A. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 12:26
|
|
|
Oki obadam .dzieki Panowie |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 21:10
|
|
|
Kochani , czy mógłby mi ktoś pomóc z obrotami w silniku NG , jak je ustawić ? Są za wysoki , przydało by się troszkę je zmniejszyć , jak to " ugryść " ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Podobne Tematy |
| Temat |
Autor |
Forum |
Odpowiedzi |
Ostatni post |
 |
[b7 2.0 tfsi] hałas z okolicy filtra ...
|
koksownik |
Turbodoładowanie |
0 |
Wto 17 Kwi, 2012 04:54  koksownik |
 |
Czysty silnik
|
Sergio |
Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
8 |
Czw 02 Lip, 2009 07:42  Sergio |
 |
[A6 C6 2,0 TFSI] Jaką moc ma ten silnik?
|
Ozet |
Pozostałe tematy |
1 |
Wto 03 Kwi, 2012 20:38  Adi202 |
 |
Nowy silnik 3.0 TFSI
V6 z doładowaniem za pomocą kompresora
|
krzysiekg65 |
Rozwiązania techniczne Audi |
0 |
Pon 25 Maj, 2009 16:25  krzysiekg65 |
 |
Audi 100 C4 Avant silnik 2,5 Tdi AAT ...
|
Andrzej |
Pozostałe tematy |
5 |
Wto 06 Kwi, 2010 20:30  piecka |
[ Twoje IP to: 38.107.179.207, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |