|
Zamknięty przez: jimv8 Wto 15 Maj, 2012 07:43 |
Problem z włączaniem pozycji ''P'' Audi A8 |
| Autor |
Wiadomość |
ice48
Ice48

Model: A8
Silnik: 2,5
Zasilanie: ON
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Pią 10 Gru, 2010 23:42 Problem z włączaniem pozycji ''P'' Audi A8
|
|
|
Witam wszystkich
Mam problem ze skrzynią w moim audi a8 2,5 TDI 98 rocznik. Podczas odstawiania auta na parkin czy do garażu i przesunięciu dźwigni zmiany biegów na pozycje "P" na wyświetlaczu nie podświetla się żadna pozycja pomimo że dźwignia jest w tym miejscu co trzeba. Czasami jest tak że jakoś wskoczy ta pozycja "P" bez problemu a czasami trzeba wielokrotnie próbować aby na wyświetlaczu pojawił się ten ubłagany kwadracik w odpowiednim miejscu. Czy wie ktoś może co się dzieje i czy można tą usterkę jakoś usunąć?? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 11 Gru, 2010 00:09 Re: Problem z włączaniem pozycji ''P'' Audi A8
|
|
|
| ice48 napisał/a: | Witam wszystkich
Mam problem ze skrzynią w moim audi a8 2,5 TDI 98 rocznik. Podczas odstawiania auta na parkin czy do garażu i przesunięciu dźwigni zmiany biegów na pozycje "P" na wyświetlaczu nie podświetla się żadna pozycja pomimo że dźwignia jest w tym miejscu co trzeba. Czasami jest tak że jakoś wskoczy ta pozycja "P" bez problemu a czasami trzeba wielokrotnie próbować aby na wyświetlaczu pojawił się ten ubłagany kwadracik w odpowiednim miejscu. Czy wie ktoś może co się dzieje i czy można tą usterkę jakoś usunąć?? |
Zawsze jest jakaś możliwość naprawy. Prawdopodobnie masz uszkodzony przełącznik biegów oznaczany jako F125. Jeżeli tak jest, to za pomocą śrubokręta tego nie naprawisz. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
ice48
Ice48

|
Wysłany: Sob 11 Gru, 2010 11:43
|
|
|
To już jakiś trop. Wie ktoś ile taki sterownik f125 kosztuje i czy jestem w stanie sam coś z tym zrobić?? Przygotowuje własnie moje audi do sprzedaży i nie chce pakować się nie potrzebne koszty ale jeżeli chodzi o skrzynie to raczej ciężko będzie je przeskoczyć... |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 11 Gru, 2010 12:57
|
|
|
| ice48 napisał/a: | To już jakiś trop. Wie ktoś ile taki sterownik f125 kosztuje i czy jestem w stanie sam coś z tym zrobić?? Przygotowuje własnie moje audi do sprzedaży i nie chce pakować się nie potrzebne koszty ale jeżeli chodzi o skrzynie to raczej ciężko będzie je przeskoczyć... |
To nie jest sterownik, a przełącznik pozycji biegów. Jaki masz typ skrzyni? |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
ice48
Ice48

|
Wysłany: Sob 11 Gru, 2010 16:19
|
|
|
Pięcio biegowy tip-tronic. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 11 Gru, 2010 18:24
|
|
|
| ice48 napisał/a: | | Pięcio biegowy tip-tronic. |
To akurat się domyślałem. Przełącznik biegów masz przykręcony do skrzyni po lewej stronie.
Musiałbyś sprawdzić stan techniczny przełącznika i wiązki.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
ice48
Ice48

|
Wysłany: Sob 11 Gru, 2010 20:01
|
|
|
W takim razie wybiorę się do kolegi który sam rozebrał kiedyś skrzynie automatyczną i z nim spróbuje sprawdzić stan wiązki. Niestety jestem początkujący i mało wiem póki co o Audiczkach.Dziękuje jednak za dotychczasowe informacje. Sprawdzę również jaki mam dokładnie typ skrzyni, może to coś da. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.208, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |