|
Obrotomierz oszalał |
Autor |
Wiadomość |
jano04
Model: a4 b5
Silnik: 2.8 ack
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: avant
Postawił 4 piw(a) Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Pią 01 Maj, 2015 11:54 Obrotomierz oszalał
|
|
|
Witam , mam problem z obrotomierzem w swojej a4 b5 z 97r. Licznik jest VDO z białym tyłem i posiada fis. Problem polega na tym iż obrotomierz po uruchomieniu silnika wskazuje 1100 obr/min choć silnik jest już ciepły i pracuje na wolnych obrotach natomiast kiedy zaczynam jazdę to obrotomierz zaczyna iść w górę jak oszalały wskazując mocno zawyżone wartości.
Miałem pod ręką drugi taki sam licznik podłączyłem go w miejsce mojego i jest to samo . Nie mam pojęcia o co chodzi , zepsute dwa liczniki? Raczej nie. Gdzie szukać przyczyny?
Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 02 Maj, 2015 08:57
|
|
|
Wystarczy sprawdzić obroty w wartościach mierzonych i będzie wiadomo czy oszalał czy nie. Popraw swój profil jak należy. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
jano04
|
Wysłany: Sro 06 Maj, 2015 11:14
|
|
|
Na dzień dzisiejszy nie posiadam żadnego programu diagnostycznego i nie mogę tego sprawdzić
Nie napisałem pewnie najważniejszego , w moim orginalnym liczniku przestał działać fis i postanowiłem wymienić cały licznik na drugi . Jest to możliwe że ten który wstawiłem jest od wersji czterocylindrowej i obroty będzie pokazywał inaczej? Kodowanie tego licznika odczytane przed wysypaniem się vag-a to 00142. |
_________________ AEL Q
ACK Q
AUK Q |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 06 Maj, 2015 11:26
|
|
|
jano04 napisał/a: | Kodowanie tego licznika odczytane przed wysypaniem się vag-a to 00142. |
4-ro cylindrowy silnik benzynowy, wersja dla EU.
Zmień 4 na 6. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): jano04 |
|
jano04
|
Wysłany: Sro 06 Maj, 2015 13:27
|
|
|
Myślisz że to jest powodem tych dziwnych wskazań obrotomierza? Jak dopadnę jakiegoś vag-a to zmienię tę wartość . Puki co wielkie dzięki.
[ Dodano: Pią 08 Maj, 2015 21:24 ]
Kodowanie zrobione , wszelkie problemy znikły WIELKIE dzięki . |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.170, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |