Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
masa problemów po awarii webasto
Autor Wiadomość
gbh 


Model: a6 c6
Silnik: 2.7 BPP
Zasilanie: Tdi
Nadwozie: avant
Dołączył: 22 Maj 2018
Wszystkie posty: 19



Skąd: bergen
Wysłany: Pią 25 Maj, 2018 19:13   masa problemów po awarii webasto
     



Witam.Zaczeło sie od webasto padl chyba sterownik gdyz brak jest komunikacji ze sterownikiem potem zaczął padać nastawnik zmiennej geometrii ( czekam na nowy ) miedzy czasie zauważyłem że coś mi kradnie präd. Auto stoi w garażu już pare tygodni od czasu do czasu odpalane. Pare dni temu przy słabym aku odpalam a tam bład hamulca recznego, brak komunikacji ze sterownikiem skrzyni biegów,brak komunikacji ze sterownikiem kolumny kierowniczej. Nie wiem od czego zacząć? Co moze byc przyczyna. Dodam ze modul komfortu smiga na jednej lini. Bardzo będę wdzięczny za wszelkie wskazówki I porady. Z góry dziękuję za podpowiedź I pozdrawiam wszystkich miłośników marki.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sob 26 Maj, 2018 19:20   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Sprawdź mostki CAN po lewej i prawej stronie konsoli nad bezpiecznikami. I przywitaj się z kolegami i koleżankami w odpowiednim dziale.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
gbh 


Model: a6 c6
Silnik: 2.7 BPP
Zasilanie: Tdi
Nadwozie: avant
Dołączył: 22 Maj 2018
Wszystkie posty: 19



Skąd: bergen
Wysłany: Nie 27 Maj, 2018 11:08   
     



Dzięki za odpowiedź. Poczekam aż przyjdzie część i zacznę działać dam znać.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Pon 28 Maj, 2018 08:41   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Nowy nastawnik turbiny wcale nie jest ci potrzebny do sprawdzenia komunikacji CAN.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
gbh 


Model: a6 c6
Silnik: 2.7 BPP
Zasilanie: Tdi
Nadwozie: avant
Dołączył: 22 Maj 2018
Wszystkie posty: 19



Skąd: bergen
Wysłany: Pon 28 Maj, 2018 10:29   
     



Ok to wiem, ale co mam je odłączyć i połączyć na nowo? Czy jest jakaś konkretna metoda? Ps. Dziękuję, że się zainteresowałeś, Twoja pomoc może okazać się bezcenna 😊 Przebywam za granicą i mam trochę ograniczone pole działania.Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Pon 28 Maj, 2018 15:57   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Nad bezpiecznikami ( po lewej i prawej stronie konsoli) masz wtyki. Odłącz je i sprawdź styki czy jest elektrokorozja.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
gbh 


Model: a6 c6
Silnik: 2.7 BPP
Zasilanie: Tdi
Nadwozie: avant
Dołączył: 22 Maj 2018
Wszystkie posty: 19



Skąd: bergen
Wysłany: Pon 28 Maj, 2018 21:00   
     



Ok jutro sprawdzę.Narazie nie chcę kasować błędów aż nie podłączę nastawnika wtedy pokasuję i zobaczę co będzię się działo?Ale i tak myślę,że coś kradnie prąd. Wiesz może czy webasto jest podłączone bezpośrednio tylko przez bezpiecznik czy też idzie przez jakiś przekaźnik i dopiero do sterownika?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Wto 29 Maj, 2018 09:52   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Webasto zasilane jest bezpośrednio przez bezpiecznik, a prąd z akumulatora kradnie brak obecności sterowników. Najpierw zainteresuj się komunikacją, a później ewentualnie akumulatorem.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
gbh 


Model: a6 c6
Silnik: 2.7 BPP
Zasilanie: Tdi
Nadwozie: avant
Dołączył: 22 Maj 2018
Wszystkie posty: 19



Skąd: bergen
Wysłany: Wto 29 Maj, 2018 22:49   
     



Dzięki wiekie. Sprawdziłem dzisiaj mostki i wszystko wygląda dobrze powiem wręcz,że jak nowe.Czy webasto jest na lini komfortu? Zauważyłem też,że mam chyba uszkodzony lub jakieś zwarcie przy czujniku cofania lewy środek tył. Czy to może być powiązne? Jak to możliwe,że po awarii webasto wszystko zaczęło się sypać?Do tamtej chwili auto jeździło jak marzenie i ma niedużo najechane. Nie mam pojęcia o co camon?Może jakiś przekaźnik dokonuje żywota? Tak czy siak jeszcze raz bardzo dziękuję. Poinformuję co dalej. Pozdrawiam.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 30 Maj, 2018 09:34   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Wypnij wtyczkę od webasto.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
gbh 


Model: a6 c6
Silnik: 2.7 BPP
Zasilanie: Tdi
Nadwozie: avant
Dołączył: 22 Maj 2018
Wszystkie posty: 19



Skąd: bergen
Wysłany: Sro 30 Maj, 2018 11:16   
     



Tylko żeby to zrobić trzeba cały przód zrzucać bo inaczej nie dojdziesz.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 31 Maj, 2018 18:35   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



gbh napisał/a:
Tylko żeby to zrobić trzeba cały przód zrzucać bo inaczej nie dojdziesz.

Niekoniecznie. Na podszybiu przed kierowcą masz ebox z bezpiecznikami i przekaźnikami. Są tam również wtyki połączenia wiązek a między innymi biała 10cio pinowa od webasto. Rozłącz webasto w tym miejscu i po kłopocie.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
gbh 


Model: a6 c6
Silnik: 2.7 BPP
Zasilanie: Tdi
Nadwozie: avant
Dołączył: 22 Maj 2018
Wszystkie posty: 19



Skąd: bergen
Wysłany: Wto 12 Cze, 2018 00:54   
     



Ok Super że odpisałeś nie zauważyłem tego postu. Właśnie chyba jak odpinam tą kostkę to podnosi sie napięcie na bezpieczniku nr 10 napisałem w temacie o skrzyni w 2.7mtdi tiptronic że nie ma napiecia na tym bezpieczniku czerwono-różowy przewód idzie chyba do steru tipa i tam jest 0.6V a cały czerwony to chyba zasilanie(oba idą do wiązki w komorze silnika ale skąd idzie ten czerwony to nie mam pojęcia a muszę jakoś ustalić) i na nim jest 0,1V a powinno byc gdzieś 12,30V i jak odepne jakąś kość teraz już nie pamiętam którą to podskakuje o 2V. Jutro sprawdzę. Serdecznie pozdrawiam.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Wto 12 Cze, 2018 09:53   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



gbh napisał/a:
Ok Super że odpisałeś nie zauważyłem tego postu. Właśnie chyba jak odpinam tą kostkę to podnosi sie napięcie na bezpieczniku nr 10 napisałem w temacie o skrzyni w 2.7mtdi tiptronic że nie ma napiecia na tym bezpieczniku czerwono-różowy przewód idzie chyba do steru tipa i tam jest 0.6V a cały czerwony to chyba zasilanie(oba idą do wiązki w komorze silnika ale skąd idzie ten czerwony to nie mam pojęcia a muszę jakoś ustalić) i na nim jest 0,1V a powinno byc gdzieś 12,30V i jak odepne jakąś kość teraz już nie pamiętam którą to podskakuje o 2V. Jutro sprawdzę. Serdecznie pozdrawiam.

Napięcie do tego bezpiecznika idzie z tego samego miejsca które zasila ABS oraz Bordnetz. Jest to bezpiecznik 110A przy akumulatorze. Jeżeli ABS i Bord śmiga, to i bezpiecznik jest OK.
W lewym eboxie masz połączenie tej klemy nakrętką na klucz 10mm. Powinieneś to zobaczyć. porównaj tam napięcie.
Podaj też model skrzyni aby dopasować odpowiedni schemat elektryczny.
A jeszcze jedno. Pisz tylko w jednym wątku a nie na całej możliwej liście.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
gbh 


Model: a6 c6
Silnik: 2.7 BPP
Zasilanie: Tdi
Nadwozie: avant
Dołączył: 22 Maj 2018
Wszystkie posty: 19



Skąd: bergen
Wysłany: Wto 12 Cze, 2018 19:36   
     



Super Adi202 jesteś Kong! Skrzynia to 6HP19 jutro posprawdzam ale z ABS em też nie mam połączenia no i ten parking brake malfunction?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;)

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [A6] DIESEL PROBLEM MASA
frmaciek Elektryka i elektronika 7 Czw 01 Mar, 2012 23:38
frmaciek
Brak nowych postów Kolejka problemów Audi 1.9E
Enzoo Elementy silnika 18 Czw 09 Gru, 2010 19:30
Pasiak
Brak nowych postów Kilka problemów z Audi V8 3.6
Czarnyv8 Pytajnik, czyli zielono mi ;) 15 Nie 09 Cze, 2013 21:51
Czarnyv8
Brak nowych postów A4 B5 2000r. podłączenie concert I i ...
sagem Car Audio 1 Sob 31 Sie, 2013 22:13
Adi202
Brak nowych postów [B5 1Z] Kilka problemów z elektryką p...
SowaBezOka Elektryka i elektronika 13 Pon 20 Lut, 2012 00:44
Adi202



[ Twoje IP to: 35.173.234.237, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - anime - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności