Elektronika kierownicy aktualne kodowanie
kierownica po prawej stronie
elektryczna regulacja kolumny kierowniczej
sportowa kierownica bez multifunkcji
Tiptronic
brak komputera pokładowego, brak tempomatu
wycieraczka na tylnej klapie.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
[
Elektronika kierownicy aktualne kodowanie
kierownica po prawej stronie
elektryczna regulacja kolumny kierowniczej
sportowa kierownica bez multifunkcji
Tiptronic
brak komputera pokładowego, brak tempomatu
wycieraczka na tylnej klapie.[/quote]
w moim aucie jest:
- po lewej stronie
- ma tempomat
- ma elektryczną regulacje kolumny kierownicy
- mam normalną kierownice z multifunkcjami - głośność itd.
- nie mam łopatek do zmiany biegów pod kierownicą
- wycieraczka na tylnej klapie
- tiptronic
- mam komputer pokładowy
możesz mi przesłać nowe kodowanie?
i co zrobić z ABS skoro nie ma odzewu po jeździe testowej?
Tiptronic może mieć, ale w kodowaniu kolumny kierowniczej chodzi o łopatki Tiptronic.
Kodowanie tego wyposażenia to 0012042. Zakoduj, skasuj błędy i daj znać co się zmieniło.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
Tiptronic może mieć, ale w kodowaniu kolumny kierowniczej chodzi o łopatki Tiptronic.
Kodowanie tego wyposażenia to 0012042. Zakoduj, skasuj błędy i daj znać co się zmieniło.
nie było mnie kilka dni, ale dzisiaj wróciłęm i wpisałem podany przez ciebie kod i usunąłem błędy. Musze przyznać że wszystko teraz w sterowaniu kierownicy pięknie działa
Serdeczne dzięki!!! Jesteś wielki
ale będę miał na pewno jeszcze mnóstwo pytań.
pozdrawiam - dario
Wysłany: Sob 20 Lis, 2021 17:46 nie działa multifunkcja w A5 :(
Witam,
jakiś czas temu kupiłem A5 z niedziałającą multifunkcją w kierownicy. Dzisiaj odkręciłem poduszkę, a tam brak przewodu łączącego przyciski z kostką taśmy. W specyfikacji auta widzę, że jest dołożona trójramienna kiera S-line, ale nic o multifunkcji. Pytanie, czy mój sterownik obsłuży przyciski, gdy je podłączę? Czy taśma 8K0953568E ma w ogóle piny do tych przycisków ? Jak to sprawdzić??? i czy jest szansa ich podłączenia?
Najpierw trzeba sprawdzić za pomocą np VCP, VCDS lub innym sprzętem diagnostycznym czy funkcja multimedialna jest załączona w sterowniku kierownicy. Jeżeli nie, to trzeba załączyć ja w kodowaniu sterownika kierownicy. Jeżeli sterownik pozwoli na załączenie kierownicy multimedialnej oraz w sterowniku pojawi się zapisana usterka brak komunikacji z kierownicą multimedialną oznaczać będzie, iż zostało tylko podpiąć właściwą wiązkę kierownicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum