Wysłany: Czw 11 Cze, 2015 08:30 Dziwne buczenie podczas skrętów..
Witam:) mam mały problem z identyfikacja problemu. Problemem stało się dziwne buczenie z prawej strony przy skręcaniu w lewa stronę a także niekiedy w prawą.. Chciałbym się dowiedzieć na co zwrócić uwagę i czego ewentualnie się obawiać ponieważ jestem nowym nabywcą audi nie mam rozeznania w tych sprawach:(
Łożysko?, przegub?, wspomaganie?.. jak myślicie?
Uwagi obslugi forum:
Temat został przeniesiony do odpowiedniego działu. Jeżeli przyczyna twojego problemu nie będzie leżała w układzie kierownicznym, przeniosę jeszcze raz.
Na przyszłość w przypadku wątpliwości co do odpowiedniego działu do założenia nowego tematu, proszę korzystać z działu "Zielono mi":
http://www.audi-tech-team.eu/pytajnik-czyli-zielono-mi-vf46.htm
Cenn łk nikt na pamiec nie zna ale lozysko dobrej firmy to np koszt 300zł plus wymiana 150zł musisz sie liczyc na gotowo w okolicach 500zł
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi .
są dwa rodzaje
z piastą BTA lUb Optimala w granicach 300zł, SKF lub Ruville 450zł,,,,kupisz też za 220 innych producentów.
wymiana różnie, od 50zł do 150zł
autko sprawdzone i żaden z wyżej wymienionych elementów nie uległ zniszczeniu także problem pozostaje nie wyjaśniony . Mogę dodać że ten odgłos buczenia pojawia się w pewnym momencie podczas skrętu w lewo a także praktycznie w tym samym momencie podczas skrętu w prawo.. a gdy przód auta jest uniesiony i powtarzamy ruchy skrętu oczywiście mowa o zapalonym silniku "(jazda w miejscu)" to ten odgłos buczenia nie występuje. Jeżeli ktoś spotkał się z podobną sytuacją proszę o wpis bo zagadka pozostaje nie rozwiązana a problem staje się dokuczliwy:(
To zawieche sobie mozesz odpuscic bo w zawieszeniu jak jest cos nie tak to sa stuki a nie buczenia skoro masz dodre lózyska to zawieszeniu raczej nie maco buczec moze pompa wspomagania ci buczy jesli dla ciebie nie bedzie problemem nagranie filmiku i wrzucenie go tutaj to tak zrob a napewno szybciej problem bedzie rozwiazany takto to jest wrozenie z wusów
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi .
Mimo tego nie przeszkadza aby wydawało z siebie jęki.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
A to jest buczenie czy tarcie? Bo może masz koła o złym ET i opona ociera? Nie wiem jaki to odgłos więc ciężko cokolwiek mówić. Najlepiej to nagraj i wrzuć na youtube a tu zapodaj link.
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
Ja obstawiam łożyska kół przednich. Luzu nie wyczujesz jak np w kole tylnym, bo jest za szerokie - chyba że już jest tak wywalone że hej. Podnosząc auto do góry odciążasz koła i też luzu ani buczenia nie będzie. Skręcając w prawo obciążasz lewe koło i wtedy słychać łożysko, skręcając w lewo analogicznie obciążasz koło prawe. Pozdrawiam, GM
_________________ "...nie ma takiego gó***a, z którego nie dało by się wyjść..."
Ale wtedy powinny chyba tez buczec przy hamowaniu bo tez jest opor na lozysko no chyba ze sie myle
W przypadku łożysk hamowanie nie ma nic wspólnego. Ja jeszcze dodatkowo sprawdzam czy łożysko jest wywalone podnosząc auto i trzymając sprężynę obracam kołem. Czuje się wtedy drgania. Ale powiem że trzeba mieć do tego doświadczenie więc polecam jazdę w celu weryfikacji.
pzdr GM
_________________ "...nie ma takiego gó***a, z którego nie dało by się wyjść..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum