Brzęczyk włączonych świateł. |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sro 20 Cze, 2012 18:32 Brzęczyk włączonych świateł.
|
|
|
Problem jest następujący:
Nie działa brzęczek informujący o włączonych światłach. Jednak gdy zostawię auto z otwartymi drzwiami tak długo aż zgaśnie światło w samochodzie brzęczek zaczyna działać. Gdy zamknę drzwi i otworzę ponownie światło w środku świeci a brzęczyk znowu nie działa.
Pomoże ktoś?
[ Dodano: Nie 24 Cze, 2012 16:13 ]
Nikt nie wie co może być przyczyną powyższego zjawiska? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:05
|
|
|
Nie ma teraz czasu na przeglądnięcie wszystkich twoich postów, ale czy masz jakiś dodatkowy alarm? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:07
|
|
|
Już interesuje mnie tylko ten brzęczyk. Nie mam alarmu dodatkowego. Tylko ori alarm ale nie działa mi syrena tylko kierunki migają. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:10
|
|
|
zbyszek_7 napisał/a: | Już interesuje mnie tylko ten brzęczyk. Nie mam alarmu dodatkowego. Tylko ori alarm ale nie działa mi syrena tylko kierunki migają. |
To właśnie było pytanie nawiązujące do problemu z brzęczykiem.
Jak nie zasnę przed laptokiem to wymienię wszystkie możliwości które wyczytam ze schematów - jest ich trochę więc trochę to potrwa. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:14
|
|
|
Ok dzięki. Tak się zastanawiam, bo jest chyba gdzieś przy oświetleniu jakiś przekaźnik czasowy który wyłącza oświetlenie jeśli są dłużej otwarte drzwi. Ale co to ma wspólnego z brzęczykiem...- Głośno myślę bo być może to jest jakiś trop |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:17
|
|
|
zbyszek_7 napisał/a: | Ok dzięki. Tak się zastanawiam, bo jest chyba gdzieś przy oświetleniu jakiś przekaźnik czasowy który wyłącza oświetlenie jeśli są dłużej otwarte drzwi. Ale co to ma wspólnego z brzęczykiem...- Głośno myślę bo być może to jest jakiś trop |
Oświetleniem steruje pompka centralnego zamka tak jak informacją o otwartych drzwiach. Właśnie o tym samym pomyślałem, |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:23
|
|
|
Masz podświetlenie stóp? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:24
|
|
|
Kiedyś odłączając pompkę naprawiał się brzęczyk. Ale myślałem że to wina starej pompki bo teraz mam inną.. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:26
|
|
|
zbyszek_7 napisał/a: | Kiedyś odłączając pompkę naprawiał się brzęczyk. Ale myślałem że to wina starej pompki bo teraz mam inną.. |
To kojarzę, ale czy świeca ci się lampki pod konsolą jak otworzysz drzwi? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:35
|
|
|
Tak świeci się wszystko jak należy. Od strony pasażera tylko nie działa podświetlenie stóp. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:38
|
|
|
zbyszek_7 napisał/a: | Tak świeci się wszystko jak należy. Od strony pasażera tylko nie działa podświetlenie stóp. |
Już prawie zasypiałem ..... Odłącz lampkę strony kierowcy i zobacz czy się coś zmieni. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:39
|
|
|
Podświetlenie stóp po stronie kierowcy odłączyć i zobaczyć? Jutro to zrobie i wieczorem napisze. Dobranoc:D |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 23:41
|
|
|
zbyszek_7 napisał/a: | Podświetlenie stóp po stronie kierowcy odłączyć i zobaczyć? Jutro to zrobie i wieczorem napisze. Dobranoc:D |
Jeszcze jedno... ta A4 nie była kiedyś pochodzenia angielskiego? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 26 Cze, 2012 07:57
|
|
|
Tak, prawdopodobnie właśnie była przerabiana z anglika. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 26 Cze, 2012 09:14
|
|
|
zbyszek_7 napisał/a: | Od strony pasażera tylko nie działa podświetlenie stóp |
jeżeli to był angol to pewnie ta strona jest sterująca |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|