|
[B4]Rozwarstwiony tłumik końcowy |
Autor |
Wiadomość |
Astaroth
mystic darkness

Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1654

Piwa: 204/550 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2016 11:06 [B4]Rozwarstwiony tłumik końcowy
|
|
|
Rozwarstwił mi się tłumik końcowy, nie jest dziurawy to co zostało, ale tą pierwszą warstwe wczoraj oderwałam, bo normalnie jakby odkleiła się od spawów i dzwoniła mi o podwozie (jak skóra z cebuli tak odeszła dosłownie)
Po tym jak ona odeszła jest wastwa kolejna, zupełnie cała, nigdzie nie ma dziury, wygląda jak ta pierwsza tylko bardziej błyszcząca - na pierwszy rzut oka, jakby ktoś nie wiedział, to by się nawet nie zorientował, że to nie jest pierwsza warstwa, tak to wygląda..., no ale w takiej sytuacji to co dalej z tym tłumkiem? (on jest oryginalny Audi, jeśli to ma w tej sytuacji znaczenie)
Czy to sie naprawia, że ktos teraz taka warstwe z nowej blachy naspawa (bo trochę szkoda, bo to co jest jest zupełnie zdrowe i rura i "bańka"), czy szukac powoli jednak drugiego tłumika końcowego i ile ten w takim stanie co jest wytrzyma (ewentualnie czy to nalezy czyms pomalowac teraz tą "bańkę")
co ciekawe, auto nie jest wcale głośniejsze teraz niż było wcześniej |
|
|
|
|
 |
uszek

Model: D2
Silnik: 4.2 AQF
Zasilanie: B+LPG
Nadwozie: Sedan

Piwa: 3/4 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2016 12:39
|
|
|
WIec prosta sprawa może być tłumik troszke głośniejszy, ale pewnie nie zwrocisz na to uwagi. Jak dla mnie to nie ma sensu tego ruszać, jesli nie ma przedmuchów i nic się nie tłuczę w środku to zostaw ten tłumik co masz, podejrzewam że to orginał dlatego wytrzyma jeszcze troche.
Jeśli CI bardzo przeszkadza że została 1 warstwa to wymien na jakiegos zamiennika ale podejrzewam że zamiennik wytrzyma tyle samo co ten co teraz masz jak go zostawisz.
Dla mnie zbedny wydatek, moj tłumik już tak probuje się rozwarstwić 3 rok i nie może a ma juz 16 lat. Rodzicom wymieniłem tlumik w cordobie na jakis zamiennik i maks 3-4 lata wytrzymuje. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Astaroth |
 |
Astaroth
mystic darkness

Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1654

Piwa: 204/550 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2016 12:54
|
|
|
dzięki
czyli zrobię w tej sytuacji tak, jak mi się trafi używka oryginał w dobrym stanie - zdrowa, to sobie go kupię i wrzuce do komórki, jak ten zacznie sie dalej sypać to wtedy wymienie |
|
|
|
|
 |
ikar

Model: b3
Silnik: 1,7
Zasilanie: lpg
Nadwozie: coupe

|
Wysłany: Czw 23 Sie, 2018 09:33
|
|
|
użyj czesci w lepszym stanie |
_________________ Podział majątku |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 23 Sie, 2018 09:51
|
|
|
Widzisz kolego date postu nie maco odgrzewac starego kotleta |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 23 Sie, 2018 16:21
|
|
|
a do tego kolega ma egzemplarz limitowany bo cięzko juz znaleźć b3 cupe z 2003 i do tego z 1.7, pewnie jeszcze bi turbo |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Układ dolotowy i wydechowy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.175, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |