Wysłany: Wto 13 Maj, 2014 00:51 Auto ściąga w lewo
Witam! Mam problem ze swoją A3. Zaraz po zakupie zauważyłem, że ściąga w lewo, pojechałem ustawić zbieżność, po ustawieniu miałem kierownicę prosto i jak ją trzymałem auto jechało prosto, lecz po puszczeniu sama skrecała w lewo i auto sciagało. Zauważyłem, że kołyska i tuleje w niej nie były w najlepszym stanie, została wymieniona. Lecz teraz wyszły jeszcze gorsze chocki... Auto dalej ściąga jak sciagało i do tego lewe przednie koło jest przesunięte 2 cm do przodu względem prawego. I teraz nie wiem, gdzie szukać dalej przyczyn tego zjawiska w zawieszeniu czy auto musi wylądować na ramie naprawczej... Co możecie zasugerować, gdzie szukać przyczyn... Może ktoś już miał doświadczenie z takim zjawiskiem?
Zasada jest taka, że robi się najpierw naprawę zawieszenia, a dopiero później jedzie na geometrię. Żaden szanujący się warsztat nie podejmie się ustawienia zbieżności jeżeli auto ma wybite zawieszenie. Powodem ściągania mogą być nawet złe opony.
Sprawdź dokładnie elementy zawieszenia i pojedź jeszcze raz na geometrię, ale do kogoś kto ma o tym pojęcie. Dobry diagnosta potrafi nawet wyciągnąć "dwa ślady" z banana.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Ustawiłem w szkole samą zbierzność bo nie było możliwości ustawienia kątów. A, że zawieszenie lekko stukało i były wybite tuleje kołyski to wymieniłem je i po poskładaniu całości wyszło, że lewe koło jest 2 cm przesunięte do przodu...
kolego , mialem podobnie w swojej a4 , ucz sie z bledów innych bo bedzie cie drogo kosztowalo , na przyklad ja wymieniłem cale zawieszenie przednie , drazki laczniki stabilizatorow amortyzatory sprezyny , geometria , i co ?? i nic... problem lezał ... w oponach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum