Wysłany: Czw 03 Maj, 2012 14:45 AUDI A6 C6 4.2 auto pracuje nierówno
jak w temacie panowie auto pracuje nierówno po diagnostyce vagiem wyskakują błędy jeżeli jest ktoś to by chciał pomuc w diagnozie lub naprowadził gdzie i jak to rozwiązać to z góry dziękuje :
16580 . P0196 engine oil temperature sensor -G8 : range/performance
18068 . P1660 silnik wentylatora chłodnicy poziom liczby obrotów 1-zwarcie z masą
18070 . P1662 silnik wentylatora chłodnicy poziom liczby obrotów 2-zwarcie z masą
Coś było robione przy tym silniku? Auto po kolizji, rozbiórce, czy przekładce?
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
auto było kupione w Niemczech po małej kolizji miało uszkodzony przód pas przedni został wymieniony na pas od a6 c6 3.0tdi jest identyczny w silniku były urwane kable od fazatorów tzn. rozdzielaczy faz rozrządu mechanik je złączył możne źle to zrobił a i było urwane kilka kostek od lamp halogenów ale kostki zostały kupione nowe i lampy świeca jest tylko problem bo świeci się zółta kontrolka poziomowania Xeon ale nie mogę się wcale połączyć ze sterownikiem od poziomowania xenonu nie wiem może moduł jest uszkodzony i trzeba go zmienić poza tymi błędami wag nic więcej nie pokazuje po skasowaniu błędów zaraz powracają
[ Dodano: Pią 04 Maj, 2012 00:15 ]
a została też wymieniona miska olejowa z czujnikiem od motoru 4.2 s4 bbk ja mam motor 4.2 bat pierwszy błąd mówi ze uszkodzony może być czujnik oleju ten w misce a ostatni obstawiam ze padnięta jest któraś sonda lambda ale czy na pewno ?? nie mogę natrafić na osobę która ogarnie ten temat silnika
Chyba na to wychodzi. Te błędy sugerują przerwy w instalacji. Będziesz musiał sprawdzić wszystkie wtyczki oraz przewody do czujników które są na liście błędów.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
przewody do czujnika oleju idą całe spróbuje wymienić czujnik oleju w misce psikałem we wszystkie złącza wd40 nic to nie dało tak samo sonda przewód cały nie wiem tylko co z tymi fazatorami i pasem przednim zrobić kostki od pasa były całe
przewody do czujnika oleju idą całe spróbuje wymienić czujnik oleju w misce psikałem we wszystkie złącza wd40 nic to nie dało tak samo sonda przewód cały nie wiem tylko co z tymi fazatorami i pasem przednim zrobić kostki od pasa były całe
Na to nie patrz. Czujnik w misce jest OK. Ten czujnik ma oznaczenie G266 i jest to czujnik jakości i poziomu oleju błąd dotyczy czujnika temperatury G8.
a rozumie to już wiem o który czujnik chodzi ten z tyłu silnika wkręcany w blok silnika jeżeli dobrze myślę w najgorszym wypadku znowu trzeba będzie wyciągać motor bo fazatory jak i czujnik są w trudno dostępnym miejscu adi a co myślisz o sondzie możesz określić która sonda do wymiany ? wentylatorami ? fazatorami?
Aj tam aj tam, zaraz do wymiany. Obwód grzałki jest otwarty i wcale nie musi być to wina sondy a instalacji.
adi sugerujesz żeby przelecieć wiązkę od kompa ? może inaczej powiedz mi podołał byś temu? ja mam termin z mechanikiem jak nie da rady to będę szukał kogoś kto mi to końcu zrobi
podołał byś temu? ja mam termin z mechanikiem jak nie da rady to będę szukał kogoś kto mi to końcu zrobi
Żartujesz sobie? Przecież to są podstawy elektroniki. Sądzę, że ten ktoś podoła. Wolałbym coś BARDZIEJ skomplikowanego, ale takie robótki w razie czego również wykonuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum