|
Audi A4 B6 2003 (kontrolka AIRBAG), PDC |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 19:06 Audi A4 B6 2003 (kontrolka AIRBAG), PDC
|
|
|
Witam, mam problem z świecąca kontrolka Airbag, po wykasowaniu Vag-iem pojawia się nadal po ok 20 sek jazdy.
Vag wyświetla mi błąd:
01588 - Igniter for Head-Airbag: Drivers Side (N251)
001- upper limit exceded Intermittent
dodatkowa nie dziala mi parktronic jest oryginalny zamontowany :
01543 - Parking Aid Warning Chime (H15)
31-00 - Open or Short to Ground
Byłbym wdzięczny za pomoc, co muszę przeszukać lub wymienić żeby mi ta kontrolka zniknęła i parktronic zadziałał. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 20:09
|
|
|
Airbag
Przerwa w obwodzie zapalnika kurtyny powietrznej - lewa strona
Musisz dostać się do zapalnika który znajduje się nad podsufitką w tylnej części samochodu. Jest niepodłączony, albo uszkodzony.
Parktronik
Przerwany obwód głośnika parktronika. Głośnik przymocowany jest w bagażniku po lewej stronie - musisz zdemontować cały boczek aby się do niego dostać. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 20:34
|
|
|
z PDC okej wiem gdzie dokładnie jest także namierzę bezproblemowo, a co do airbaga to mógłbyś przybliżyć miejsce poduszki i która cześć podsufitki rozebrać Avant. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 12 Maj, 2014 11:01
|
|
|
Zapalnik kurtyny jest nad boczną szybą bagażnika. Aby się do niego dostać wystarczy zdemontować osłonę słupka D. Zdemontuj górną listwę podsufitki (przy uszczelce klapy bagażnika), ozdobną listwę bagażnika (dół) lewą osłonę bagażnika i na końcu osłonę słupka D. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 19:51
|
|
|
witam, kolego adi mam problem dzisiaj upadł mi kluczyk do samochodu dosyc mocno, otworzyłem pilotem, wkładam klucz próbuje odpalic, auto kreci i gasnie po ok 1sek, miga kontrolka swiec i immobiliser, i nie wiem w czym problem do tego momentu wszystko smigało ok co moze byc przyczyną, i ewentualnie czy jest jakis sposób zeby zrobic to vagiem. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 20:19
|
|
|
bartek_454 napisał/a: | witam, kolego adi mam problem dzisiaj upadł mi kluczyk do samochodu dosyc mocno, otworzyłem pilotem, wkładam klucz próbuje odpalic, auto kreci i gasnie po ok 1sek, miga kontrolka swiec i immobiliser, i nie wiem w czym problem do tego momentu wszystko smigało ok co moze byc przyczyną, i ewentualnie czy jest jakis sposób zeby zrobic to vagiem. |
Kolego pękł ci transponder w kluczyku (szklana fiolka). VAGiem sobie poradzisz, ale musisz kupić nowy transponder Megamos ID48 oraz potrzebować będziesz PIN do Immo.
Na wszelki wypadek rozkręć kluczyk i sprawdź czy transponder jest uszkodzony mechanicznie. Podważ delikatnie nożykiem do tapet logo Audi i odklej je. Pod spodem będzie główka śrubki i odkręć ją. Góra kluczyka powinna się rozpołowić. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 20:24
|
|
|
ok, tak właśnie podejrzewałem tylko tak ID 48 kupie w ASO?, i co dalej vag posiadam, ale pin ? jak go zdobyc? mam jeden kluczyk i ewentualnie czy pokierowałbys mnie Vagiem jak to zrobic samemu bo teraz go nie odpale i nie dojade do serwisu (((masakra jakas.. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 20:27
|
|
|
Dlatego właśnie powinno się posiadać minimum 2 klucze. Auto masz uziemione na kilka dni, chyba, że ktoś byłby w stanie czasowo zdeaktywować immobilizer. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 20:30
|
|
|
no tak własnie w przyszłym tygodniu mam wizyte w ASO w tej sprawie.. myslisz ze salon VW tez to zrobi bo mam blizej? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 20:32
|
|
|
ASO zrobi Ci tylko dopasowanie nowego klucza za jakieś 500zł. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 20:37
|
|
|
co proponujesz? ewentualnie czy istnieje taka sytuacja ze ten transponder po prostu nie łaczy? po upadł mi klucz. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 20:41
|
|
|
bartek_454 napisał/a: | co proponujesz? ewentualnie czy istnieje taka sytuacja ze ten transponder po prostu nie łaczy? po upadł mi klucz. |
Proponuję zamówić sobie odpowiedni interfejs którym odczytasz PIN do immo lub go całkiem wyłączysz oraz 2 szt transponderów. Zaprogramujesz sobie sam klucz i wyjdzie Cię to o jakieś 300-400zł taniej niż w ASO. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 23 Lip, 2014 20:23
|
|
|
rozwiazalem niedawno problem z czujnikiem parkowania tył, bład w/w który pojawił sie w Vag-u, oznaczał wymiane głośniczka, w tym momencie wszystko działa sprawnie. Tak dla kogos na przyszłosc.
Nr.Katalowgowy: 8E0919279
Czujnik tonowy
ASO
[ Dodano: Wto 30 Gru, 2014 20:08 ]
rozebrałem niedawno tył czyli dokładnie Slupek D nad szyba boczną bagażnika. W zwiazku ze to anglik po przeróbce udało mi sie tez ustalic ze strona Driver znajduje sie po prawej patrząc na tył auta.Odpiołem kostke od zapalnika przedmuchałem itp, założyłem spowrotem (na odłaczonym akumulatorze), nastepnie przeleciałem kabelki od zapalnika do tylnej sofy (biały, zólty) sa w porządku.Właczyłem aku, kasowanie błedów ale nadal wracaja. teraz mam pytanie jak dalej leca kabelki od poduch bo jezeli w okolicach tunela srodkowego to własnie przy wyminaie nawigacji i odkrecaniu tunela pojawil sie problem z AIRBAG.? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 31 Gru, 2014 10:51
|
|
|
Przewody idą przy progach lewa i prawa strona. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 06 Mar, 2015 19:36
|
|
|
odpinałem, czysciłem kostke przy tym airbagu, przewody sprawdzone nie widze tam zadnych przetarć kasowanie błedu nie pomaga, przekładałem kurtyne z innego Avant-a bład był nadal nie do skasowanie. co moge jeszcze zrobic zeby usunac bład na trwałe. Czy ta kurtyna jest połączona z czujnikami uderzeniowymi.
Upper Limit exceeded - góry limit przekorczony ? zwarcie czy co |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Czujniki, kody i schematy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |