|
audi a4 b5 1999. Oświetlenie wnętrza lub centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
Marta.Gce
Marta.Gce

Model: a4
Silnik: 1781
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Sro 15 Sty, 2025 18:43 audi a4 b5 1999. Oświetlenie wnętrza lub centralny zamek
|
|
|
Audi A4 B5 1999r, automat
Centralny zamek jest bez pilota, otwieram kluczykiem.
Po wsadzeniu kluczyka do stacyjki, przekręceniu na zapłon i odpaleniu lampka powinna przygasać. U mnie przygasa na pół sekundy i rozjaśnia jakby coś było otwarte. Dodam że w tym momencie słychać taki dźwięk jakby centralny zamek coś otwierał lub zamykał. Próbowałam zamykać auto, żeby na nowo odpalić ale w 90 % jest tak samo jak pisałam wyżej.
Oczywiście to nie jest codziennie, mniej więcej kilka razy w tygodniu. Lampka ustawiona jest na środek - żeby zapalała się przy otwartych drzwiach.
Nie ma znaczenia czy jest lato czy zima, ciepło, sucho, deszczowo.
Może to będzie ważne dla Was. Mając otwarte auto, jak chce otworzyć bagażnik kluczykiem to auto zamyka się automatycznie. Bagażnik mogę otworzyć tylko kluczykiem
Przy wyłączonej lampce podświetlenie na nogi działa
Mam nadzieje że opisałam to zrozumiale |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 17 Sty, 2025 08:14
|
|
|
Oświetlenie sterowane jest przez pompkę centralnego zamka i od pompki należałoby zacząć. Zdemontować, rozebrać i sprawdzić czy nie ma w niej wilgoci. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
Marta.Gce
Marta.Gce

|
Wysłany: Sob 18 Sty, 2025 13:07
|
|
|
Dzięki za wskazówkę. Rozmawiałam z elektrykiem i powiedział że w tych autach w każdych drzwiach jest jakaś pompka i wężyk i musiał by sprawdzić każdy wężyk czy to jest to - koszt ok 600 zł, ja się na tym nie znam więc może mi wcisnąć każdą ciemnote a ja w to uwierze
Adi202 napisał/a: | Oświetlenie sterowane jest przez pompkę centralnego zamka i od pompki należałoby zacząć. Zdemontować, rozebrać i sprawdzić czy nie ma w niej wilgoci. | |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 18 Sty, 2025 16:39
|
|
|
Proste do sprawdzenia za free. Zamykasz auto i przysłuchujesz się czy pompka chodzi przez chwilę czy dłużej. Pompka po przekręceniu zamka lub naciśnięciu klawisza na pilocie powinna pracować ok 2 do3 sekund. Jeżeli pracuje dłużej np 10 oznacza nieszczelność lub uszkodzenie pompki. Nieszczelność można namierzyć akustycznie nasłuchując przy każdym zamku charakterystyczny "ssssyk" |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
Marta.Gce
Marta.Gce

|
Wysłany: Pon 20 Sty, 2025 18:19
|
|
|
U mnie chodzi 2-3 sekundy. Za ok 2 tyg mam umówionego elektryka, mam nadzieję że coś znajdzie
Adi202 napisał/a: | Proste do sprawdzenia za free. Zamykasz auto i przysłuchujesz się czy pompka chodzi przez chwilę czy dłużej. Pompka po przekręceniu zamka lub naciśnięciu klawisza na pilocie powinna pracować ok 2 do3 sekund. Jeżeli pracuje dłużej np 10 oznacza nieszczelność lub uszkodzenie pompki. Nieszczelność można namierzyć akustycznie nasłuchując przy każdym zamku charakterystyczny "ssssyk" | |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |