|
|
audi a4 1.9tdi jaki olej wybrac? |
| Autor |
Wiadomość |
dexaven
mlody

Model: A4
Silnik: 1.9tdi 1Z
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 17:27 audi a4 1.9tdi jaki olej wybrac?
|
|
|
Witam!Tym razem chce zasiegnac porady co do wyboru oleju silnikowego.Obecnie silnik zalany olejem Elf competition sti 10w40 bardziej w celu sprawdzenia oleju i na tym oleju chodzi ciszej niz na poprzednim ktorym był Castrol Magnatec 10w40.Przyznam ze na Castrolu chodził jakos tak twardo teraz duzo lepiej.Dodam ze silniczek od wymiany do wymiany praktycznie nic nie pobiera az sam sie dziwie.Przebieg z licznika 180000tys wiec pewnie niezbyt realne jak na 15 letnie auto.Dodam ze samochod nic nie dymi.Bedac nieskromnym dodam ze przy naprawach bierzacych moja niunia dostała pochwałki od mechanikow za prace silniczka.Zbliza mi sie wymiana oleju i chce wlac cos dobrego,tak by silnik pracowal naprawde cicho.Zastanawiam sie nad olejem total quartz 7000 diesel lub Agip Sint 2000 turbodiesel.Co prawda tych olejow nieznam z wlasnego doswiadczenia dlatego pytam co o nich sadzicie?Ewentualnie jakie inne polecacie?Dodam ze olej wymieniam co 8000tys. |
_________________ pOOOOwoli |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 19:07 Re: audi a4 1.9tdi jaki olej wybrac?
|
|
|
| dexaven napisał/a: | | Witam!Tym razem chce zasiegnac porady co do wyboru oleju silnikowego.Obecnie silnik zalany olejem Elf competition sti 10w40 bardziej w celu sprawdzenia oleju i na tym oleju chodzi ciszej niz na poprzednim ktorym był Castrol Magnatec 10w40.Przyznam ze na Castrolu chodził jakos tak twardo teraz duzo lepiej.Dodam ze silniczek od wymiany do wymiany praktycznie nic nie pobiera az sam sie dziwie.Przebieg z licznika 180000tys wiec pewnie niezbyt realne jak na 15 letnie auto.Dodam ze samochod nic nie dymi.Bedac nieskromnym dodam ze przy naprawach bierzacych moja niunia dostała pochwałki od mechanikow za prace silniczka.Zbliza mi sie wymiana oleju i chce wlac cos dobrego,tak by silnik pracowal naprawde cicho.Zastanawiam sie nad olejem total quartz 7000 diesel lub Agip Sint 2000 turbodiesel.Co prawda tych olejow nieznam z wlasnego doswiadczenia dlatego pytam co o nich sadzicie?Ewentualnie jakie inne polecacie?Dodam ze olej wymieniam co 8000tys. |
Ja zaufanie mam do niemieckiego Castrola. Tobie z tych wybranych proponuję Total, lecz jedynie pod warunkiem, że nie jest chrzczony.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
dexaven
mlody

|
Wysłany: Czw 16 Wrz, 2010 07:45 audi a4 1.9tdi jaki olej wybrac?
|
|
|
Powiem szczerze ze jeszcze sie konkretnie na zaden nie zdecydowałem.Staram sie czytac o parametrach i wlasciwosciach ale wybor jest bardzo duzy dlatego oczekuje ze ktos moze cos jeszcze podpowie. |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Zaproszone osoby: 1

Piwa: 11/11 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Czw 16 Wrz, 2010 22:38
|
|
|
moją A4 też zalewam Castrol GTX magnatec 10W40, |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
goldi j51

Model: B3 i A4
Silnik: PP +AFN
Zasilanie: lpg+olej napędowy
Nadwozie: Sedan +Avant

|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 21:07
|
|
|
Widzisz każdy leje to co uważa za stosowne więc wybór należy do ciebie ja odkąd mam A4 stosuje motula 6100 a do audi 80 w benzynie stosuje castrol high mineralny |
_________________ goldi |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 21:34
|
|
|
| Pasiak napisał/a: | | goldi j51 napisał/a: | | motula 6100 | jesli chodzi o motula to dobry olej do scigaczy... |
Dokładnie. Ja leję do do Quada. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
dexaven
mlody

|
Wysłany: Sro 29 Wrz, 2010 14:03 audi a4 1.9tdi jaki olej wybrac?
|
|
|
Witam.Przepraszam za brak odzewu z mojej strony ale niestety tak wyszlo.Tak tylko w ramach informacji napisze ze zdecydowalem sie na olej Agip i nie załuje.Silnik pracuje naprawde ładnie oczywiscie porownujac moje wczesniejsze oleje ktore stosowalem.Dzieki za zainteresowanie tematem. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.207, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |