A co ma wspólnego schemat tego alarmu z Twoją A3? Masz to zamontowane?
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
No tak trzeba było od początku. Masz możliwość podpięcia się pod dodatkowy kanał otwierania bagażnika (nie wiem czy ta funkcja jest dodtępna przy zamkniętym aucie) oraz podpięcie się do przewodu białego impuls zamknij sterowania masą.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
Masz możliwość podpięcia się pod dodatkowy kanał otwierania bagażnika
Ale mam podłączone otwieranie bagażnika , po drugie na tym kanale impuls jest ok 10 sek. i później zanika , masy też wtedy nie ma. Poza tym nie otworzę bagażnika mając zamknięte auto.
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem."
Właśnie potrzebujesz chwilowy sygnał, a nie stały. Na białym przewodzie masz właśnie taki sygnał. Podpinasz się dokładnie według schematu przekaźnika biały przewód alarmu do klemy 85, klema 86 do stałego plusa, klema 30 masa oraz klema 87 do modułu sterowania lusterkami. Możesz też spróbować biały przewód podłączyć bezpośrednio z modułem pomijając przekaźnik.
poszukaj przy przełączniku przewodu zielonego z żółtym indexem i podaj tam na chwilę masę - oczywiście na wyłączonym zapłonie i sprawdź czy lusterka się złożą. Jeżeli się złożą to załącz zapłon powinny się rozłożyć.
.
Napisałem ,że działa , ale nie napisałem ,że tylko na włączonym zapłonie , jak wyłączę zapłon nic się nie dzieje.
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem."
Fakt, moduł bez zasilania nie będzie działał. Moduł zasilany jest ze stacyjki przez bezpiecznik nr5. Przełączenie zasilania na stałe może powodować większy pobór prądu. Ewentualnie mozna spróbować podłaczyć się zasilaniem lusterek do układu czasowego przytrzymania napięcia który sterowany bedzie również alarmem.
podłaczyć się zasilaniem lusterek do układu czasowego przytrzymania napięcia
Myślisz ,że można spróbować wpiąć się pod żółto-czarny przewód sterowania centralnym zamkiem ?
Musiałbyś wstawić w oryginalny obwód diodę prostowniczą i za diodą podpiąć 12V na czas składania lusterka. Najprościej byłoby podpięcie się do stałego zasilania ale nie wiem jaki pobór ma ten sterownik w trakcie spoczynku. Jeżeli około 10mA to jest OK. Jeżeli wyższy na poziomie 100 to już będzie stanowczo za dużo. Musiałbyś zmierzyć pobór amperomierzem.
[ Dodano: Pią 06 Wrz, 2019 18:39 ]
Jak to powiedział Siara , cały misterny plan w pi***. Impuls zanika po około 30 sek. i lusterka się rozkładają . Trzeba coś innego wykombinować . Na razie są zrobione po zapłonie . Jednak korci mnie żeby były z pilota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum