|
Audi 200 |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Wto 12 Maj, 2009 18:42 Audi 200
|
|
|
Audi 200 było produkowane równolegle z Audi 100 i w zasadzie było to to samo auto, jednak z lepszym wyposażeniem i mocniejszymi silnikami. W wyglądzie zewnętrznym oba modele dzieliły drobne różnice, takie jak: kształt reflektorów i tylnych świateł, czy wygląd zderzaków.
Pierwsze Audi 200 pojawiło się w 1979 roku i był dostępny z silnikiem turbo o mocy 170 PS, jakiego nie można było zobaczyć w Audi 100. W 1983 roku pojawiła się druga generacja "dwusetki", oparta o Audi 100 typ 44.
Należała do najszybszych limuzyn tamtych czasów, rozwijając maksymalną prędkość 230 km/h ( z topowym silnikiem turbo 242 km/h) i przyspieszając od 0 do 100 km/h w 8,1 sekundy. Po raz pierwszy Audi 200 dostępne było także z napędem 4x4. Produkcję tego modelu zakończono w 1992 roku.
Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/
|
|
|
|
|
|
Tomek_86
Model: A4 B5
Silnik: 2,8 ACK
Zasilanie: Benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
|
Wysłany: Sob 02 Lut, 2013 21:31
|
|
|
Według mnie samochód niesamowity, może wyglądem zewnetrnym na kolana nie powalał, ale jak pamiętam nie jeden posiadacz innej nawet dużo nowszej marki z niedowierzaniem wpatrywał się w tył naszej 200:) Silnik 2.2 Turbo naprawdę dawał wile i jeszcze z quattro. Coś mi się kojarzy, że przyśpieszał szybciej niż owe 8,1, ale pewności nie mam. Srodek niewiele odbiegający od pierwzych A8 a praktycznie to samo co w V8. Niestety auto zakończyło na drzewie:/. Tylko trochę części mi z niego zostało:/
|
|
|
|
|
|
Andriu
Model: Audi B2
Silnik: ABT
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Hatchback
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:20
|
|
|
A w latach 1979 - 1982 tak wyglądała...
FP.jpg
|
kliknij na obrazek, aby pobrac pelny rozmiar |
|
Plik ściągnięto 12990 raz(y) 36,18 KB |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 29 Mar, 2015 15:24
|
|
|
Aż się nie chcę wierzyć
|
_________________ podpis był niezgodny z regulaminem i został usuniety - zakaz reklamy |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto 31 Mar, 2015 11:55
|
|
|
brownskin napisał/a: | Aż się nie chcę wierzyć |
Yhm. Ani to merytoryczne ani nic dodające w temacie. Do tego mocno odgrzane. Złota łopata dla ciebie.
Czuj wiszące nad głową ostrzeżenie.
|
_________________ Gość
pozdrawiam serdecznie
Samo skur*****stwo na tym świecie.
Skur*****stwo i pogarda.
|
|
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Adi202, Astaroth |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Tylko prawdziwe samochody.. |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.171, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |