|
Przesunięty przez: Pasiak Czw 23 Wrz, 2010 12:36 |
[A6/S6 C5 4.2 quattro] nie działa ABS |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 12:27 [A6/S6 C5 4.2 quattro] nie działa ABS
|
|
|
Jestem nowym klubowiczem i za ewentualne błędy przepraszam.
Nie działa mi ABS: świecą się lampki i wskazuje na błędy VAG:
-dla ABS: nr 1857 - sygnał ładowania błędna wiadomość z silnika,
-dla silnika: nr P0102: miernik masy powietrza rząd cylindrów 1 - sygnał wejściowy za niski.
W serwisie w Chełmie nie wiedzieli co to znaczy i co trzeba naprawiać. Błędy stałe nie dały się usunąć.
Czy konieczne jest odstawienie auta do ASO w Lublinie.
Z góry dziękuję za pomoc Adam Stryjecki |
_________________ adamstryjecki |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 12:41
|
|
|
| Adam Stryjecki napisał/a: | | Czy konieczne jest odstawienie auta do ASO w Lublinie | szczerze mówiac to watpie w to, jesli Twoi fachowcy nie umieli zinterpretowac bledów to juz widze jacy to fachowcy |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
jimv8

Model: V8
Silnik: 3,6
Zasilanie: benz+lpg
Nadwozie: sedan
Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Mar 2010 Wszystkie posty: 1259

Piwa: 34/47 Skąd: Konin
|
Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 14:45 Re: [A6/S6 C5 4.2 quattro] nie działa ABS
|
|
|
| Adam Stryjecki napisał/a: | Jestem nowym klubowiczem i za ewentualne błędy przepraszam.
-dla silnika: nr P0102: miernik masy powietrza rząd cylindrów 1 - sygnał wejściowy za niski.
W serwisie w Chełmie nie wiedzieli co to znaczy i co trzeba naprawiać. Błędy stałe nie dały się usunąć.
witam
Jeżeli Pan nie zna nikogo kto by był na tyle kompetentny to zrobić, a Pan sam nie posiada takiej wiedzy, przyrządów lub miejsca do zabawy...koniecznie serwis. trochę będzie kosztowalo ale na gwarancji, i w wiekszości przypadków raz i porzadnie.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 18:04 Re: [A6/S6 C5 4.2 quattro] nie działa ABS
|
|
|
| Adam Stryjecki napisał/a: | Jestem nowym klubowiczem i za ewentualne błędy przepraszam.
Czy koniecznie? Wszystko zależy od tego czy znajdzie się osoba kompetentna a nie statysta.
Bez urazy panowie serwisanci, ale dzisiaj każdy nazywa się fachowcem a wiedza sama nie przyjdzie. W każdym pojeździe jest zachowana kolejność napraw to nie FSO. Na początek wystarczyłoby sprawdzić instalacje elektryczną silnika i przepływomierz. Później ABS może zacząć działać bez ingerencji w układ. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.210, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |