|
A5 Sportback 2.0 TDI 2009 |
Autor |
Wiadomość |
rstr
Model: A5
Silnik: ???
Zasilanie: ON
Nadwozie: Hatchback
|
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013 19:17 A5 Sportback 2.0 TDI 2009
|
|
|
Jestem obecnie właścicielem Audi A6 2.0 TDI z 2006 roku. Z auta jestem dosyć zadowolony, poza silnikiem, w którym regularnie coś się dzieje... Mając już trochę dosyć tej sytuacji, postanowiłem dokonać zmiany - bardzo podoba mi się A5 Sportback:)
Trafił mi sie taki model: A5 Sportback, 2.0 TDI 143KM, 10.2009, 150.000km przebiegu, auto po-leasing'owe.
No i tutaj ogromna prośba o odpowiedź na kilka pytań:
- Jak wygląda awaryjność tych słynnych silników 2.0TDI - wersja z 2009? Jest jakaś poprawa? Czy nadal pojawiają się problemy, które dotykają prawie wszystkie silniki (np. słynna pompa oleju)?
- Czy powinienem się obawiać samochodu, który był wyprodukowany w miesiąc po uruchomieniu samej produkcji tego modelu? Podobno jest on bardzo mocno oparty na częściach samego A5 i A4, więc nie było dużo akcji serwisowych. Jakie są Wasze doświadczenia?
Z góry ogromne dzięki za pomoc! |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013 19:51
|
|
|
Jak na razie jedynym problemem jaki zauważyłem w tych silnikach i to sporadycznie jest czujnik różnicy ciśnień filtra cząstek stałych. Ogólnie Cammon Rail - bo taki jest w tym modelu system wtryskowy zawsze stwarzał mniej problemów niż pompowtryskiwacze. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
rstr
Model: A5
Silnik: ???
Zasilanie: ON
Nadwozie: Hatchback
|
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013 19:57
|
|
|
Adi202 - dzięki za info. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Audi A5/S5 |
|
[ Twoje IP to: 3.238.202.29, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |