Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
A4 b7 3.0 tdi nie odpala!
Autor Wiadomość
kamil880510 


Model: A4 b7
Silnik: 3.0 ASB
Zasilanie: ON
Nadwozie: kombi
Wiek: 41
Dołączył: 02 Wrz 2017
Wszystkie posty: 2



Skąd: radom
  Wysłany: Sob 02 Wrz, 2017 08:52   A4 b7 3.0 tdi nie odpala!
     



Koledzy mam problem z moim A4B7 3.0 TDI ASB. Mianowicie nie odpala, auto juz takie kupiłem, w niemczech od właściciela z nieodpalającym silnikiem. Komputer pokazał błąd niskiego ciśnienia paliwa, po usunięciu błędów, nadal nie odpala, ale uwaga błędów brak. W aucie wymieniłem już filtr paliwa, zastanawiam się jakie powinien mieć ciśnienie przed pompą wtryskową, i jakie na przewodzie paliwowym idącym do wtrysku? Wczoraj odkręciłem przewód idący do wtrysków, i wydaje mi się ze jest słabe ciśnienie, bo jestem w stanie zatrzymać paliwo palcem? Odkręciłem również zawór który znajduje się na pompie, nie widać w pompie opiłków czy brudnego paliwa. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być, i czy ktoś zna wartości ciśnień? Z góry dzięki za odpowiedz
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Łukasz83 zlw 
RS6 MTM



Model: A6 C5
Silnik: 2.5 v6 AFB
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 21 razy
Wiek: 35
Dołączył: 02 Gru 2013
Wszystkie posty: 1282



Piwa: 60/17
Skąd: ŁÓDZKIE
Wysłany: Sob 02 Wrz, 2017 09:42   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B) Avant   



Najpierw odwiedz dział przywitan ;) Prawdopodobnie uszkodzona pompa paliwa skoro niskie cisnienie jest :)
_________________
Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO :*
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi .
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
kamil880510 


Model: A4 b7
Silnik: 3.0 ASB
Zasilanie: ON
Nadwozie: kombi
Wiek: 41
Dołączył: 02 Wrz 2017
Wszystkie posty: 2



Skąd: radom
Wysłany: Sob 02 Wrz, 2017 21:04   
     



Dzisiaj wymieniłem pompę wtryskowa z innego auta i nadal nie odpala....😕 na komputerze żadnych błędów? Co to może być?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Arek182. 


Model: A6c7
Silnik: 3.0 cdud
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Dołączył: 02 Paź 2018
Wszystkie posty: 1



Skąd: Barlinek
Wysłany: Wto 02 Paź, 2018 21:05   
     



kolego mam ten sam problem w a6 c7 3.0tdi a jak wygladaja u ciebie wtryskiwacze mozliwe ze leja i dlatego silnik nie chce odpalic a po wymianie pompy odpowietrzyles caly uklad paliwa vcdsem?...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Elementy silnika

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Audi nie odpala . Nie kręci rozruszni...
Wymiana kostki stacyjki Audi A4 B6
kubajvc Elektryka i elektronika 8 Nie 21 Kwi, 2013 19:36
kubajvc
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi [A3 1.6 '98] Nie odpala
maxik112 Pozostałe tematy 10 Sob 28 Sty, 2012 17:18
maxik112
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi [A3'06] Nie odpala
kivanus Pozostałe tematy 13 Czw 16 Lut, 2012 08:08
kivanus
Brak nowych postów A3 - nie odpala
Mareecki16 Pytajnik, czyli zielono mi ;) 1 Wto 11 Cze, 2013 16:13
Pasiak
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Audi 90 2.3 nie odpala
nie podaje paliwa na wtryski
zbychu88 Pozostałe tematy 2 Sro 22 Cze, 2011 14:23
zbychu88



[ Twoje IP to: 54.84.236.168, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności