|
|
[A4 B5 1.8T AEB] Skaczące obroty |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 18:48
|
|
|
błąd , który Ci się pojawił to czujnik płynu chłodzącego silnika ( w dosłownym tłumaczeniu), co do Twojego problemu zacząłbym od krokowca. | rootkins napisał/a: | | Dzisiaj usłyszałem od znajomego że miał podobny problem w Fiacie i okazało się że miał wodę w układzie paliwowym poprzez tankowanie na "lewych" stacjach. Rozwiązaniem jego problemu okazało się dolanie 0,5 l denaturatu do baku na pełny zbiornik aby "...wytrącić wodę". | szczerze mówiąc takie kombinacje zachował bym dla Fiata nigdy nie stosowałem takich metod |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
tomeczek376
Władca Pierścieni

Model: inny
Silnik: AJM
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 180

Piwa: 1/1 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 18:53
|
|
|
ja bym wymieniał czujnik temperatury płynu chłodzącego ECT bo z błędu VAG na to wynika. ja przyznam się osobiście miałem tez podobny problem z obrotami i po wymianie czujnika cieczy pomogło |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 18:59
|
|
|
To co opisujesz wskazuje właśnie na czujnik temperatury. Oczywiście 100ka dykty na wzmocnienie nie zaszkodzi, ale zacząłbym od sprawdzenia połączeń czujnika temperatury płynu chłodzącego. Nie zaszkodzi też jego wymiana - na nowy (nie używany).
Poszukać też można nieszczelności w układzie dolotowym.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:08
|
|
|
No to w takim razie zacznę od wymiany czujnika temperatury cieczy chłodzącej - jeśli to nie pomoże wtedy będę szukał innych metod |
|
|
|
|
|
 |
tomeczek376
Władca Pierścieni

Model: inny
Silnik: AJM
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 180

Piwa: 1/1 Skąd: Grajewo
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:16
|
|
|
Dzięki |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:42
|
|
|
Jezeli chcesz zacząć od wymiany, to proponuję hurtownię FOTA na ul Powstańców Śl.
Pytaj o Denisa, to jest nasz klubowy kolega - bardzo kompetentna osoba jeżeli chodzi o dobranie dobrej części. Inaczej możesz mieć niefart i trafić na czujnik jak to mówię sp***y fabrycznie. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:55
|
|
|
| rootkins napisał/a: | Fota jakiś czas temu "współpracowałem" z nimi - odwiedzę ich we wtorek |
Ja mogę to powiedzieć w czasie przeszłym, teraźniejszym i przyszłym. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 20:00
|
|
|
Heh ja niestety tylko w przeszłym - byłem dostarczycielem części zamawianych właśnie w focie do sklepów w Bagdadzie i okolicy, miałem tylko okazje pracować przez miesiąc. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 20:16
|
|
|
| rootkins napisał/a: | Heh ja niestety tylko w przeszłym - byłem dostarczycielem części zamawianych właśnie w focie do sklepów w Bagdadzie i okolicy, miałem tylko okazje pracować przez miesiąc. |
W Bagdadzie, to rozumiem, ale w okolicy Bagdadu raczej nie. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 20:35
|
|
|
| rootkins napisał/a: | | Cytat: | Adi202 napisał/a: | Cytat: | rootkins napisał/a:
Heh ja niestety tylko w przeszłym - byłem dostarczycielem części zamawianych właśnie w focie do sklepów w Bagdadzie i okolicy, miałem tylko okazje pracować przez miesiąc. |
W Bagdadzie, to rozumiem, ale w okolicy Bagdadu raczej nie. |
...metropolia Zatonie tam też za siedmioma górami i za siedmiomilowymi lasami jest jakiś "zakład lakierniczy" - dość sporadycznie tam jeździłem GPS nie potrafił odnaleźć trasy
ale nie wróćmy do tematu - we wtorek podjadę po czujnik wymienię i napisze jaki był tego efekt |
Jasne. Czekamy na wyniki.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.206, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |