|
[80 B3]Demontaż tapicerki drzwi celem naprawy szyby - pilne |
Autor |
Wiadomość |
Astaroth
mystic darkness
Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1652
Piwa: 204/550 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 14:58 [80 B3]Demontaż tapicerki drzwi celem naprawy szyby - pilne
|
|
|
Bardzo Was proszę o szybką instrukcję demontażu tapicerki drzwi od strony kierowcy - PILNE (wersja z szybą na korbkę i zwykłym manualnym lusterkiem)
W drodze na działkę otwierałam szybę i nagle był jakiś opór, coś zgrzytneło i szyba opadła w dół, koirbka jej nie opuszcza ani nie unosi, rękami można szybe podciagacv i opuszczac i oczywiscie sama opada nie trzyma się
Nie mam tu żadnej etki, aniu ebookuów typu "sam naprawiam", dosłownie niczego oprócz neta i walizeczki z kluczami, a musze coś z tym zrobic, nie wiem nawet jak te drzwi rozebrac, od czego po kolei zaczac i co odkręcac i jak jest mocowanie, nic |
|
|
|
|
|
kamila666
Kamila666
Model: b4
Silnik: abk
Zasilanie: benzyna+lpg
Nadwozie: avant
Pomogła: 2 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Gru 2010 Wszystkie posty: 425
Piwa: 15/22 Skąd: Racibórz, Rybnik
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 22:12
|
|
|
Samo zdjecie tapicerki nie jest skomplikowane, musisz poodkręcać wkręty z boków, z klamki, zdjąć korbkie. Wtedy podciagasz ta tapicerke do góry tak aby wyjąc ją z dolnych zaczepów i z górnego bolca zamykajacego drzwi. Najlepiej jesli ktoś by pomagał przytrzymać tapicerke bo samemu jest niewygodnie. |
|
|
|
Astaroth
mystic darkness
Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1652
Piwa: 204/550 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 23:46
|
|
|
narazie nieaktualne, dzwoniłam już do znajomego i powiedział mi, ze rozleciał się mechanizm opuszczania szyby na 100% i że syzyfowa praca to teraz rozbierać, zanim nie kupię mechanizmu - ale dzieki Kamila za odzew
zamówiłam na allegro http://allegro.pl/audi-80...3271227519.html
a szyba podniesiona do góry-zamknieta i od środka zablokowana, więc teraz na spokojnie jak paczka dotrze bedzie rozbierane
no i teraz jeśli wymiana tego jest bardzo skomplikowana to pojade do kogos a jak nie to sama, to jakby ktos pokrótce opisał jak to wygląda to było by fajnie, to będe wiedziała czy się sama brac za to |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 03:39
|
|
|
możesz rozebrać i na razie zamknąc szybe za pomoca stylu od szczotki,przynajmniej nie bedzie się lało do srodka... |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Tapicerka, dywany, plastiki itp. |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |