Wysłany: Nie 28 Kwi, 2013 15:18 [100 C4 S4 AAN] Woda we wnętrzu.
Witam.
Zbiera mi się woda we wnętrzu, w nogach kierowcy, dokładnie to cieknie od "lewej nogi kierowcy", tak jakby z góry skądś ciekło. Czy ktoś miał podobny problem, lub wie, skąd ewentualnie może cieknąć? Czy to wina podszybia, czy jakiś kanał odpływowy pod podszybiem w miejscu, gdzie jest skrzynka bezpieczników jest zapchany?
najprawdopodobniej cieknie ci ta woda przy lince do otwierania maski, linka wchodzi z pod maski do wnetrza auta i ten otwor zabezpieczony jest gumką sprawdz cyz ona sie niezsunela albo czy nie jest uszkodzona
_________________ Audi A4 b6 Avant 2,0 130KM
Daewoo Matiz 0.8 51 KM
Opel Corsa B 1,4 60 KM - (było)
Audi A6 c4 Avant 2,6 150 KM - (było)
Renault Twingo 1,2 60 KM - (było)
Audi 80 b3 Sedan 1,8 90 KM - (było)
Audi 100 c3 Sedan 2,3 136 KM - (było)
Bo ta woda jak zauważyłem, cieknie z miejsca, gdzie jest plastikowa podkłada pod nogę, na lewo od pedału sprzęgła. jeżeli dokładnie chciałbym to zobaczyć, musiałbym wymontować deskę rozdzielczą.
otworz maske i jak jest to plastikowe podszybie tam jest tez skrzynka z bezpiecznikami i przekaznikami obok wchodzi linka od maski i tam sprawdz czy wszystko ok jest bo najprawdopodobniej tamtendy cieknie, a jezeli juz chcesz sprawdzac od sierodka to wystarczy zdemontowac tylko obodowe slopka i nietrzeba sciągac deski rozdzielczej
_________________ Audi A4 b6 Avant 2,0 130KM
Daewoo Matiz 0.8 51 KM
Opel Corsa B 1,4 60 KM - (było)
Audi A6 c4 Avant 2,6 150 KM - (było)
Renault Twingo 1,2 60 KM - (było)
Audi 80 b3 Sedan 1,8 90 KM - (było)
Audi 100 c3 Sedan 2,3 136 KM - (było)
tapicerkę mam wymontowaną, obudowę słupka tez i wszystkie kable i bezpieczniki mam na wierzchu. i właśnie to cieknie coś jakby z "pod kabli", wzdłuż więc może to i ta linka od maski jest [przyczyną.
U mnie ciekło po prawej stronie. Nieszczelność była na podszybiu na łączeniu blach. Stara masa uszczelniająca odpadła i przesiąkało sobie kropla po kropli.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
No ja jutro zobaczę te miejsce, gdzie linka od maski, być może ona jest powodem, że się sączy woda.
[ Dodano: Wto 30 Kwi, 2013 09:05 ]
Mieliście rację. Gumka była cała sparciała i pękła po prostu. Teraz jest uszczelnione i szczelne, i mogę w końcu zakładać całą tapicerkę wraz z fotelami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum