Witam! Mam pytanie dotyczące układu paliwowego w 100C3, Czy można przełożyć wtryski, rozdzielacz i inne elementy układu paliwowego z silnika 2.3 NF do 2.0 RT... Moja nie chodzi na benzynie, a mam możliwość przekładki tych elementów... Pozdrawiam...
_________________ Jestem Audiholikiem i jest mi z tym dobrze...i... jakoś nie chcę się z tego leczyć...
Vorsprung durch Technik-przewaga dzięki technice...
Wtryskiwacze i przewody paliwowe są te same. Jak wyjdzie z rozdzielaczem paliwa? Budowa identyczna, ale może podawać większą ilość paliwa.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Numery części są inne w tych rozdzielaczach... Może spróbować wrzucić też silnik 2.3 NG, mam takowy od audi 90, kwestia wiązki elektrycznej silnika, bo w 2.0RT mam bodajże KE-Jetronic a w tym drugim jest KEIII-Jetronic? Jak myślisz Adi nad takim rozwiązaniem?
_________________ Jestem Audiholikiem i jest mi z tym dobrze...i... jakoś nie chcę się z tego leczyć...
Sądżę, że to za duży nakład pracy. Co prawda mógłyś przełożyć sam silnik i zestroić go na K-Jeta, ale jest to tylko moje zdanie.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Sprawa wygląda tak... Przełożyłem cały wtrysk mechaniczny z 2.3 do 2.0, okazało się, że numery rozdzielacza są identyczne(pomyliło mi się z rozdzielaczem od 2.2 turbo, który mi zalega- tam numery są inne). Auto zagadało na benzynie po 10 latach katorgi na gazie, tylko czasami wpada w tryb awaryjny, jak ma humor to idealnie pracuje zarówno na gazie i jak na benzynie, moje pytanie brzmi jak odczytać kody błyskowe w 100 c3 2.0Rt 88r... Gdzie znajdują się kable do diagnozy?
Sprawa wygląda tak... Przełożyłem cały wtrysk mechaniczny z 2.3 do 2.0, okazało się, że numery rozdzielacza są identyczne(pomyliło mi się z rozdzielaczem od 2.2 turbo, który mi zalega- tam numery są inne). Auto zagadało na benzynie po 10 latach katorgi na gazie, tylko czasami wpada w tryb awaryjny, jak ma humor to idealnie pracuje zarówno na gazie i jak na benzynie, moje pytanie brzmi jak odczytać kody błyskowe w 100 c3 2.0Rt 88r... Gdzie znajdują się kable do diagnozy?
o ile dobrze pamietam to powinny być w "nogach kierowcy" 2 wtyczki
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum